banners serveis

Dia Europeu de la Salut Sexual

Segons la OMS, la salut sexual és ”un estat de benestar físic, emocional, mental i social relacionat amb la sexualitat; la qual no és l’absència de malaltia, disfunció o incapacitat. Per a que la salut sexual s’aconsegueixi i es mantingui, els drets sexuals de totes les persones han de ser respectats, protegits i exercits amb plenitud.”

Commemorar el dia de la salut sexual ens permet reflexionar envers diferents conceptes que construeixen la nostra sexualitat, més enllà dels embarassos no desitjats, les malalties de transmissió sexual o els mètodes anticonceptius. Promoure una bona salut sexual inclou contemplar la diversitat en tots els seus àmbits, des de l’orientació sexual, les dissidències sexuals, les persones amb diversitat funcional... fomentant el respecte al propi cos i al de la resta. També inclou una mirada de la sexualitat des del plaer i la igualtat, on el consentiment juga el paper més important. Garantir que no es vulnerin els drets sexuals de les persones és vetllar per uns drets bàsics.

Tenir accés a informació sobre sexualitat fiable i científica és prioritari per tal d’afavorir una bona salut sexual a les properes generacions. Hem d’intentar que els i les nostres joves no eduquin el plaer des de la pornografia ni en la por. Trencar amb el tabú també ajudarà a que puguem viure la nostra sexualitat de manera més sana i satisfactòria, i sobre tot a tenir la possibilitat d’identificar si alguna cosa està fallant i de demanar ajuda si escau.

Des de La Neural us volem felicitar el dia Europeu de la Salut Sexual, i animar-vos a millorar la relació amb la vostra pròpia sexualitat. Si necessiteu ajuda, al nostre centre trobareu a la Cristina López, psicòloga especialitzada en sexologia clínica. Des d’aquí us podrem assessorar en matèria de sexualitat i afectivitat, tractar dificultats sexuals o realitzar teràpia de parella.

Vols llegir més publicacions?