Psicòlogues la neural berga

Perquè és important el treball en equip en Psicologia.

Dins del món de la Salut, es dona molta importància al treball en equip, en aquest cas, des de la psicologia tenim molt present aquesta premissa, ja que entenem que per tal de poder proporcionar una bona intervenció psicològica, cal poder contrastar i analitzar, des de diferents perspectives, els plans terapèutics que proposem als nostres pacients. D’aquesta manera, donem especial rellevància a la corresponsabilitat i aprenentatges que es deriven del treball en equip.


 A la Neural, i des del departament de salut mental, duem a terme reunions setmanals on realitzem derivacions de pacients i comentem casos de les diferents professionals per tal de poder cercar hipòtesis diagnòstiques i ajustar el tractament, alhora que compartim impressions i inquietuds que aquests casos ens poden suscitar.
 Cal tenir en compte que la tasca que es desenvolupa des d’aquesta disciplina implica molta responsabilitat respecte a la presa de decisions i accions que es duen a terme. En aquest sentit, el professional necessita tenir el suport del seu equip per gestionar i afrontar situacions que poden resultar complexes.


 Aquest treball en equip, sovint va més enllà del mateix departament d’una disciplina, ja que per tal de poder fer una teràpia integral cal tenir en compte la totalitat de les necessitats de la persona. Així doncs, es porten a cap sessions multidisciplinàries, on es posa en comú, amb els professionals de les diferents disciplines, el que cada un d’ells detecta i treballa amb el pacient.


 Des de La Neural considerem que aquesta metodologia de treball és una oportunitat per créixer tant en l’àmbit professional com personal i aporta, sense dubtes, una millora en la qualitat de la intervenció que es proporciona al pacient.

 

Judith Bort Domingo
Psicòloga sanitària col. 29347

Vols llegir més publicacions?