Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!

La Neural Youtube

03 - Sol pèlvic i sexualitat

Benvinguts i benvingudes a un nou episodi de La Neural. Avui, ens acompanyen la Laia Artigues, una fisioterapeuta especialitzada en sol pèlvic, i jo, Cristina López, psicòloga i sexòloga. En aquesta ocasió, parlem sobre el sol pèlvic i la sexualitat. Comencem amb la base: treballar el sol pèlvic i ensenyar a les persones a conèixer-lo. Sovint, quan parlem del sol pèlvic, no sabem exactament on es troba ni tot el que implica. A vegades, pensem que es redueix a uns pocs músculs, però també inclou teixit connectiu com lligaments i tendons, que són importants per sostenir els òrgans i mantenir la continència urinària i fecal, així com per a la funció sexual. A continuació, compartim el testimoni d’una pacient que va experimentar dificultats sexuals i com la fisioteràpia del sol pèlvic l’hi va ajudar a superar-les. És essencial treballar en coordinació amb altres professionals de la salut, com psicòlegs i metges, per proporcionar un enfocament integral i personalitzat. També destaquem la importància de parlar obertament sobre aquests temes per normalitzar-los i fomentar la confiança entre pacients i professionals. La prevenció és clau per evitar problemes i buscar tractament abans que els símptomes s’agreugin. Tant les dones com els homes poden beneficiar-se de la fisioteràpia del sol pèlvic, ja que els canvis hormonals i altres factors poden afectar aquesta zona. En resum, el treball del sol pèlvic implica equilibrar i assegurar el correcte funcionament d’aquesta àrea, tractant símptomes com pèrdues d’orina, dolor durant les relacions sexuals i altres problemes relacionats. És important prendre consciència de la importància d’aquesta especialitat i buscar ajuda professional si sorgeixen problemes.

Vols llegir més publicacions?