Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!

La Neural Youtube

06 - Nutrició Maternoinfantil

En aquesta interessant conversa entre l’Alba Calderer, llevadora, i la Marta Casòliva, nutricionista i infermera, s’aborden temes rellevants sobre l’alimentació durant l’embaràs i la primera etapa de la infància. Es destaca la importància de l’àcid fòlic com a nutrient fonamental per prevenir defectes en el tub neural dels nadons i es recalca la necessitat d’utilitzar àcid fòlic actiu per assegurar-ne l’absorció. El iode també és un mineral essencial durant aquesta etapa, i encara que les recomanacions indiquen que una dieta rica en làctics i sal pot ser suficient, sovint és difícil complir aquestes recomanacions.

Les professionals subratllen la importància de l’alimentació materna en el desenvolupament del nadó i la transmissió de la flora intestinal durant l’embaràs. A més, s’insisteix en la necessitat d’una alimentació equilibrada, saludable i basada en aliments locals, evitant els ultraprocessats i els sucres. També es discuteix com l’alimentació pot influir en patologies com la diabetis gestacional i la preeclàmpsia, i s’insisteix en la importància de l’acompanyament professional i el suport adequat per a les dones durant aquesta etapa.

En resum, aquesta conversa proporciona informació valuosa i consells pràctics per a les dones que estan embarassades o en la primera etapa de la maternitat, destacant la importància de l’alimentació adequada i el suport professional per garantir una salut òptima tant per a la mare com per al nadó.

Vols llegir més publicacions?