Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!

La Neural Youtube

08 - Ludoteca Terapèutica

En aquesta publicació del blog, us presentem un vídeo de la Neural en el qual coneixerem l’Ari, fisiopediatra, i la Laura, logopeda, i descobrirem com treballen amb infants que tenen discapacitats o problemes motrius.

L’Ari, com a fisioterapeuta, se centra en el desenvolupament motriu dels infants. Aborda problemes musculars, òssies, de posició i de to muscular. El seu treball és essencial per prevenir dificultats futures i assegurar que aquests nens puguin accedir a tot el que necessiten en el seu dia a dia. Utilitza el joc com a eina perquè els infants aprenguin i es desenvolupin de manera funcional.

D’altra banda, la Laura és logopeda i treballa en l’àmbit de les habilitats comunicatives i emocionals dels infants. Centra la seva atenció en aspectes com el llenguatge, la parla i la col·locació. A través del joc, treballa aquests aspectes perquè els nens millorin les seves habilitats de comunicació.

El treball conjunt d’aquestes dues professionals és crucial per proporcionar una intervenció completa i adaptada a les necessitats de cada nen. Utilitzen el joc com a eina principal per captar l’atenció dels infants i promoure l’aprenentatge. Cada nen té unes necessitats úniques, i treballar amb els seus interessos i objectius individuals és fonamental.

A més dels nens, també treballen amb adults, adaptant-se als seus interessos i objectius per aconseguir una intervenció eficaç i lúdica.

El vídeo també presenta el projecte de la Ludoteca, una iniciativa que ofereix un espai d’oci i treballa de forma personalitzada amb nens amb diversitat funcional. A través d’activitats adaptades als seus interessos i necessitats, la Ludoteca busca fomentar el desenvolupament global dels nens. També involucra les famílies i ofereix recursos perquè puguin continuar el treball a casa.

Aquest vídeo ens mostra com el treball en equip, la personalització i l’enfocament lúdic són elements clau per al desenvolupament dels infants amb discapacitats o problemes motrius. A través de l’adaptació i la diversió, es potencien les seves habilitats i es promou la seva inclusió.

Si voleu conèixer més detalls sobre com treballen l’Ari i la Laura o teniu preguntes específiques, no dubteu a veure el vídeo complet o a contactar amb elles.

Vols llegir més publicacions?