Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!

La Neural Youtube

09 - TCA

Benvinguts a La Neural, on avui ens submergirem en una conversa profunda i reflexiva sobre els trastorns de conducta alimentària (TCA) amb dues experts en el camp: la psicòloga especialitzada Berta Santa Maria i la nutricionista i infermera Marta Casòliva. Les seves visions i coneixements ens ajudaran a aprofundir en aquesta delicada temàtica.

En aquesta fascinant conversa, la Berta Santa Maria ens convida a reflexionar sobre la nostra societat i les seves percepcions sobre el cos i la salut. Ens adverteix sobre les conductes i comportaments acceptats que poden influir en el desenvolupament dels TCA, com l’idealització de ser prim com a sinònim d’èxit o salut, i la discriminació de les persones amb sobrepès. La Marta Casòliva, per la seva banda, ens fa prendre consciència sobre els missatges relacionats amb la restricció d’aliments i l’excés d’exercici físic, i com a professionals, ensenya a identificar quan aquestes conductes poden ser un factor de risc per al desenvolupament d’un TCA.

Les experts subratllen la importància de prestar atenció a una possible imatge corporal distorsionada, que pot manifestar-se a través de vestir roba molt ample o mostrar inseguretat amb el propi cos. Com a familiars o amics, la detecció precoç d’aquestes conductes és fonamental, i se’ns anima a buscar ajuda professional si tenim inquietuds.

És essencial desmitificar l’associació entre un pes o índex de massa corporal (IMC) específic i la salut. Les experts subratllen que no podem centrar-nos únicament en un número, ja que cadascú té la seva pròpia percepció del cos i que cal evitar la idealització d’un cos normatiu.

En definitiva, aquesta conversa ens fa reflexionar sobre la necessitat de canviar la nostra perspectiva sobre el cos i la salut, fomentar una relació positiva amb l’alimentació i promoure una imatge corporal positiva i realista. La detecció precoç i l’atenció professional són claus per ajudar aquells que puguin estar en risc de desenvolupar un TCA.

No us perdeu aquesta conversa enriquidora i compartiu-la amb totes aquelles persones que puguin beneficiar-se d’aquesta perspectiva transformadora. Ensemble, podem treballar per construir una societat més conscient i empàtica amb la salut mental i la imatge corporal

Vols llegir més publicacions?