Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!

La Neural Youtube

12 - Comprendre el Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC)

Introducció: En aquest vídeo, ens submergirem en el món del Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) amb dues psicòlogues, Laura i Judit. Primer, escoltarem el testimoniatge d’una pacient que ha viscut amb el TOC de neteja. A continuació, Laura ens donarà una explicació clara del TOC.

El testimoni de la pacient: Una dona de 53 anys va ser diagnosticada amb TOC de neteja als seus vint anys. Al principi, no sabia que era una malaltia i pensava que les seves manies eren úniques. L’ajuda va arribar amb el diagnòstic i la teràpia.

Explicació del TOC per part de Laura: Laura ens explica que el TOC és un trastorn mental caracteritzat per obsessions, pensaments intrusius que generen ansietat o malestar. Aquests pensaments es combinen amb compulsions, com ara rituals o comportaments repetitius, destinats a alleujar aquesta ansietat.

Les claus per entendre el TOC:

  • Les obsessions i les compulsions poden variar significativament d’una persona a una altra.
  • El grau de malestar i la interferència amb la vida quotidiana són factors clau per al diagnòstic.
  • El TOC no té una cura definitiva, però amb teràpia, com la “exposició amb prevenció de resposta”, es pot aprendre a gestionar i controlar millor les obsessions i les compulsions.

Pel·lícules i recursos recomanats:

  • “Toc Toc” (2017): Una pel·lícula espanyola que explora el TOC de manera humorística.
  • “El Noveno Día” (2004): Una pel·lícula que tracta el TOC de neteja de manera més intensa.
  • Consultar l’associació TOC 2.0 a Barcelona per a suport i informació addicional.

Conclusió: El TOC és un trastorn complex que pot afectar profundament la vida de les persones que el pateixen. Però amb comprensió, ajuda i teràpia adequada, és possible aprendre a viure amb aquesta condició i mantenir una bona qualitat de vida. La informació i els recursos són crucials per a aquesta lluita, i esperem que aquest vídeo t’ajudi a comprendre millor el TOC i com es pot gestionar. Segueix-nos per a més contingut informatiu.

Vols llegir més publicacions?