La Neural

Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!

Pòdcast 19 - Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Que són i com les podem abordar nutricionalment

En el nostre darrer podcast, vam tenir l’oportunitat de submergir-nos en un tema fascinant i rellevant: les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Amb la nutricionista Marta i la llevadora Alba, vam explorar les diferències clau entre aquests dos tipus de reaccions adverses als aliments.

Al·lèrgies vs. Intoleràncies: Una al·lèrgia alimentària es produeix quan el sistema immunitari reacciona contra les proteïnes d’un aliment. Pot manifestar-se de diverses maneres, des de reaccions cutànies fins a problemes respiratoris o digestius. Per contra, una intolerància, com la intolerància a la lactosa, sorgeix per la incapacitat del cos de processar certes substàncies.

La Importància de l’Introducció Alimentària en Infants: Un dels temes més interessants que vam tractar va ser la introducció d’aliments en la dieta dels infants. Marta va destacar la importància d’una introducció apropiada, especialment per a aliments potencialment al·lèrgens com el cacauet o l’ou. Existeix una “finestra d’oportunitat” entre els 6 i els 12 mesos on l’infant té més capacitat de desenvolupar tolerància oral a aquests aliments.

Factors Ambientals i Sistema Immunitari: També vam parlar sobre com l’entorn pot influir en el desenvolupament de les al·lèrgies i intoleràncies. Una exposició moderada a l’ambient, inclòs el contacte amb mascotes, pot reforçar el sistema immunitari i reduir el risc d’al·lèrgies.

Diagnòstic i Tractament: Marta va recalcar la necessitat d’un diagnòstic mèdic acurat abans de restringir qualsevol aliment de la dieta. Això és crucial tant en casos d’al·lèrgies com en intoleràncies, ja que les restriccions innecessàries poden portar a deficiències nutricionals.

Conclusió: Aquesta conversa ens recorda la importància de comprendre les reaccions del nostre cos als aliments i la necessitat d’una aproximació personalitzada i basada en l’evidència científica en nutrició. No us perdeu aquesta xerrada enriquidora en el nostre podcast, un recurs valuós per a tothom interessat en una vida més sana i conscient.

Vols llegir més publicacions?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *