La Neural

Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!

Pòdcast 20 - Parlem d'autoimatge, autoconcepte i autoacceptació

En l’últim episodi del podcast de La Neural, “Parlem d’autoimatge, autoconcepte i autoacceptació”, ens endinsem en una conversa profunda sobre com la nostra percepció personal impacta en la nostra salut mental. Amb la Laura Andrés, psicòloga sanitària, i la Cristina, psicòloga i sexòloga, com a guies, aquest capítol es converteix en una finestra oberta a les experiències personals i professionals entorn d’un tema que ens afecta a tots.

A través d’un testimoni anònim, s’obre el debat sobre com una autoestima baixa pot condicionar la nostra vida, limitant les relacions socials i la capacitat d’acceptar-nos tal com som. Aquesta narrativa ens serveix de trampolí per a una discussió més àmplia sobre la importància de construir una autoimatge positiva i la relació directa que això té amb el benestar emocional.

La Laura i la Cristina desgranen els conceptes d’autoimatge —com ens veiem físicament— i d’autoconcepte —com ens definim a partir de les nostres capacitats i el reflex en la societat. A través d’exemples quotidians i reflexions personals, ens mostren com aquests aspectes s’entrellacen amb l’autoestima i com poden evolucionar al llarg de les diferents etapes de la vida.

El podcast també aborda com els canvis vitals, com l’adolescència o l’envelliment, poden alterar la nostra percepció de nosaltres mateixos, ressaltant la importància de l’autoacceptació incondicional. Aquest concepte, essencial per al creixement personal, ens encoratja a acceptar-nos tal com som, amb les nostres virtuts i defectes, sense deixar que aquests últims definixin el nostre valor com a persones.

Amb consells pràctics i reflexions profundes, aquest episodi és una invitació a mirar-nos al mirall i apreciar la diversitat i complexitat del ser humà. És un recordatori que l’autoacceptació no només millora la nostra salut mental, sinó que també enriqueix la nostra interacció amb els altres.

Vols llegir més publicacions?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *