Grup d’acompanyament al postpart

Servei de Llevadora a La Neural, centre de salut a Berga, el Berguedà
Grup d'acompanyament al postpart a la neural, centre de salut a Berga, el Berguedà

Quins dies es realitzarà?

On es farà?​

Grup mínim?​

No.

Com em puc incriure?​

Preu:​

40€ al mes.

Descripcio de l’activitat

És un grup guiat per una psicòloga perinatal, pensat com un espai per compartir entre totes temes del dia a dia: com ens sentim, què necessitem… Volem crear un espai segur en què es pugui parlar de problemàtiques que poden anar sortint i dubtes relacionats amb el nostre benestar i el de les nostres criatures.

Qui ho dirigirà?

El grup serà guiat per la Irene Vilar, la nostra psicòloga perinatal, i comptarà amb col·laboracions recurrents de les nostres nutricionistes i llevadores per poder abordar diversos temes, com l’alimentació del nadó i de la mare, la iniciació a l’alimentació complementària, etc. O també temes relacionats amb la recuperació del nostre postpart, les vacunes, la represa de les relacions sexuals… I, evidentment, qualsevol dels dubtes que puguin sortir al grup.

Són grups tancats? O puc apuntar-m’hi en qualsevol moment? 

El grup serà obert. Això vol dir que pots apuntar-t’hi tant si el teu nadó és acabat de néixer com si ja té 9 mesos. És un espai per compartir entre nosaltres i no estar tan soles.

Per què és important que estigui guiat per una psicòloga perinatal? Què hi aporten la resta de professionals? 

Els grups de postpart tenen com a objectiu que la criança i el postpart no siguin tan solitaris ni durs. La informació de qualitat i veraç és molt important per poder evitar caure en mites de criança que ens culpabilitzen com a dones. A més, tenir un entorn en què confies i et sents segura s’ha vist que fa molt més fàcil el postpart.

Són tallers?

No, els grups són espais per compartir entre nosaltres. Les professionals hi seran per aportar el seu coneixement en els diferents dubtes que sorgeixen en aquest període. Si durant les trobades veiem que necessitem informació més concreta sobre un tema en particular (introducció a l’alimentació complementària, massatge infantil, comunicació amb la parella o la família, etc.) es crearan tallers específics per a això.

La Irene (psicòloga perinatal) serà l’encarregada de conduir i acompanyar aquests grups. Ella aportarà informació i acompanyament quant a normalitzar moltes de les reaccions emocionals naturals en el postpart, en la comunicació amb la família i la parella, en calmar ansietats i culpes de les mares, etc.

La Marta (nutricionista) ens donarà informació sobre alimentació materna, dubtes que tinguem en la introducció a l’alimentació complementària, desmuntarà mites sobre què podem i no podem menjar durant aquest període, etc.

L’Alba i l’Alícia (llevadores) ens ajudaran amb informació com la cura del nadó, la lactància, dubtes que puguem tenir sobre la sexualitat, les vacunes dels nens o primers auxilis.

    Vull rebre informació de La Neural

    Array

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.