La teràpia sexual a La Neural

Còpia de banners serveis

La Teràpia Sexual a La Neural

La sexualitat ens acompanya des que naixem. Quan parlem de sexe, de seguida pensem en els genitals i en el plaer. Tot i que hi formen part indiscutible, no podem obviar que la sexualitat engloba molt més que això: erotisme, intimitat, desig, creences… i influeix en l’àmbit físic, emocional, mental i social. Gaudir d’una sexualitat sana, doncs, repercutirà positivament en l’estat de salut de la persona, tant físic com psicològic.
D’altra banda, el sexe és molt vulnerable, donat que forma part de l’esfera més íntima de la persona, i pot convertir-se en una font de malestar i ansietat. Això implica que moltes persones en algun moment del seu cicle vital, acabarà vivint algun tipus de problema sexual, i tindrà dificultats per demanar ajuda a conseqüència dels tabús que envolten aquest àmbit.

Quan es pot iniciar la teràpia sexual?
• En el moment en el qual hi hagi una vivència desagradable en les activitats sexuals i alteri la qualitat de vida de la persona qui ho pateix, i la parella (si hi ha). Aquest malestar pot esdevenir d’una disfunció sexual (ejaculació precoç, disfunció erèctil, vaginisme, anorgàsmia, disminució del desig sexual, etc.), o derivar-se d’una situació traumàtica. És important que s’hagi descartat prèviament una causa física que expliqui el trastorn.
• Quan no hi ha satisfacció sexual dins de la parella i es vol aprendre i millorar les relacions. En aquests casos assistir a teràpia de parella pot enriquir molt la intimitat i el vincle amorós.
• Si hi ha dubtes, preocupacions, o creences incompatibles amb l’experimentació de la sexualitat. Una de les tasques que fem dins de la teràpia és la d’educar en sexualitat i afectivitat, per tal de prendre decisions amb la informació adequada.

Què pot aportar venir a teràpia sexual?
Conèixer-se a un/a mateix/a dins d’aquest àmbit, fent les paus amb el mateix cos i comprenent quins esquemes mentals intervenen i dificulten el rendiment sexual.
Compartir la sexualitat amb la parella o parelles, de manera sana, satisfactòria i plena.
• Un espai càlid de comprensió, sense prejudicis i inclusiu, tant en l’àmbit individual com en l’àmbit de parella.
Resoldre dubtes i preocupacions envers la sexualitat pròpia o de la parella, ja que una de les causes més comunes de l’aparició de disfuncions sexuals és la manca de coneixement sexual.
Eines i estratègies específiques per a cada cas, que impulsaran la millora de la qualitat de vida de la persona afectada i de la parella.

“Si penses que podries necessitar teràpia sexual, a La Neural trobaràs un servei de sexualitat i de parella, que t’ajudarà a obtenir una relació sana amb tu mateix/a i amb el teu company o companya.”
– Cris López, sexòloga –

Més informació

Vols llegir més publicacions?


Feu clic aquí


Més informació

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.