La depressió postpart

banners serveis (1)

La depressió postpart

L’embaràs, el part, el puerperi i el postpart formen part d’una etapa vital amb molts canvis; per tant, és important que les persones que passen per aquest procés se sentin acompanyades. Sovint hi ha canvis en l’estat d’ànim; fins i tot els dubtes o preocupacions que poden anar sorgint en el procés poden fer que sentim que passem per un període angoixant. Amb la teràpia podem ajudar a preparar-nos per tots aquests canvis que venen. L’espai de teràpia serà, doncs, un espai segur per tal que es puguin expressar pors o inquietuds associades a aquest procés de canvi que s’experimenta amb l’arribada d’un nadó.

Avui us voldríem parlar de la Depressió Postpart, és un trastorn de l’estat d’ànim que es pot presentar en el postpart. Sol manifestar-seles primeres 4 setmanes després de parir, però també pot aparèixer la simptomatologia fins a 6 mesos després o, en alguns casos, al cap d’un any. Un gran nombre de les mares que presenten simptomatologia de depressió postpart ja en presenten alguns símptomes durant l’embaràs. S’estima que afecta entre un 10 i un 15% de les mares, un percentatge força important.

La simptomatologia més freqüent en aquests casos sol ser:
– Estat d’ànim baix
– Falta d’energia
– Manca de ganes per fer activitats del dia a dia
– Pensaments de mort
– Excés de son o insomni
– Sentiment de culpa o inutilitat

Amb teràpia, ajudem a que les mares que es troben en aquesta situació tinguin l’acompanyament adequat i sentin que tenen suport. Sovint, per les mares que pateixen la depressió postpart hi ha sentiments d’impotència, por, culpa o ansietat

” És per això que és molt important que aquelles dones que pateixin depressió postpart entenguin el que els està passant i rebin l’ajuda que necessiten, per obtenir aquells canvis que les faran sentir millor.”
– Irene Vilar, psicòloga –

Més informació

Vols llegir més publicacions?


Feu clic aquí

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.