L’alimentació Saludable

banners serveis (1)

L’alimentació saludable

Una alimentació saludable es defineix com aquella que és satisfactòria, suficient, completa, segura, adaptada al comensal i a l’entorn, sostenible i assequible, per tal de mantenir un estat de salut òptim i a la vegada, per prevenir malalties.

Una de les maneres de fomentar aquesta alimentació saludable, és a través de l’educació nutricional. L’educació nutricional no només es basa en la difusió d’informació sobre els aliments i els nutrients, sinó que també proporciona les eines necessàries per saber què fer i com actuar per millorar la nostra nutrició.

A partir d’aquí, tots coneixem la nostra dieta, la dieta mediterrània. Aquesta dieta és considerada com a saludable i equilibrada per tal de cobrir les necessitats nutricionals en les diferents etapes de la vida.

Una de les maneres de poder explicar com està formada la dieta mediterrània és a través del mètode del plat. El mètode del plat o Plat de Hardvard és una manera fàcil, pràctica i útil de planificar menús saludables per a la major part de població, per tal de seguir una alimentació sana i equilibrada. Cal esmentar, que amb aquest mètode no és necessari pesar ni mesurar les porcions dels aliments, ja que les porcions es realitzen amb la mida d’un plat saludable, que normalment és de 23 cm de diàmetre, aproximadament.

Aquest plat es divideix en tres parts: verdures i fruita, hidrats de carboni i proteïna. Les verdures i fruites ocupen la meitat del plat. Com més colors i varietat millor. Els hidrats de carboni ocupen un quart del plat. S’han de consumir preferiblement integrals pel seu elevat contingut en fibra (blat integral, arròs integral, pasta integral, etc). La proteïna ocupa el quart del plat restant. El peix, el pollastre, els llegums i els fruits secs són una font de proteïna saludable.

Per altra banda, aquests tres grups, s’han de complementar amb olis vegetals saludables (oli d’oliva, de colza, de soja, etc) la ingesta d’aigua, cafè o te i amb l’exercici físic en què és important realitzar mínim 30 min al dia.

En tot moment cal valorar la persona que tenim a davant, veure com l’alimentació li afecta la salut i el seu benestar emocional, i corregir tots aquells desequilibris del propi cos.

““El meu enfocament en les visites es basa en l’educació nutricional. El meu objectiu no només és la difusió d’informació sobre els aliments i nutrients, sinó també donar materials i eines per saber què fer i com actuar per millorar la nostra alimentació per tal d’adquirir uns bons hàbits saludables.”
-Eugènia Coma, nutricionista –

Més informació

Vols llegir més publicacions?


Feu clic aquí

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.