Pòdcast 05 – Lactància

Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!


La Neural Youtube


La Neural Spotify


La Neural Ivoox


La Neural Itunes


La Neural Google podcasts


La Neural Amazon Music

05 – Lactància

En aquest vídeo, la Laura Andrés, psicòloga sanitària, entrevista l’Alícia Macarrilla, llevadora i experta en lactància. L’Alícia és fundadora de @deteta. En aquesta conversa, destaquen la importància de la preparació en relació amb l’alimentació del nadó, ja que avui dia hem perdut la possibilitat de veure altres dones donant el pit. Aquesta falta de referents fa que s’hagin perdut certs coneixements socials relacionats amb l’alletamenr. Per això, és essencial una preparació adequada per aprendre la col·locació del nadó, com saber si està ben agafat o no, i altres aspectes rellevants.

“Els bebès neixen sabent mamar, però nosaltres no neixem sabent donar el pit”. Tot i que els nadons tenen un instint natural per mamar, és important que les mares aprenguin com col·locar correctament el nadó per aconseguir una bona transferència de llet, el bon creixement del nadó i evitar problemes com el dolor en els mugrons.

També parlen dels mites i creences errònies al voltant de l’alimentació dels bebès. Destaquen que cada nadó té els seus ritmes i necessitats úniques, i que no hi ha una regla fixa sobre la freqüència o la durada de les tomes. Desmitifiquen la idea de donar el pit cada tres hores i recorden que l’alimentació ha de ser a demanda, respectant els ritmes i les necessitats del nadó.

Un altre tema que aborden és el poder de les llevedures en l’alimentació materna. Destaquen que la formació en lactància materna és clau per acompanyar adequadament les mares en aquesta etapa. La formació de l’IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) és un títol que acredita als professionals en l’assessorament en lactància materna. Aquesta certificació ha de renovar-se cada cinc anys per garantir que els professionals estiguin actualitzats en els coneixements i les pràctiques més recents.

Finalment, parlen dels problemes més comuns que es poden presentar en l’alimentació dels nadons, com el dolor, les lesions als mugrons i el temor de no tenir prou llet. Destaquen que és important buscar suport i assessorament per resoldre aquests dubtes i problemes, ja que en molts casos, amb una orientació adequada, es poden superar amb èxit.

En resum, aquest vídeo posa èmfasi en la importància de la preparació i l’acompanyament adequat en l’alimentació dels nadons.


Més informació

Vols llegir més publicacions?


Feu clic aquí

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.