Pòdcast 07 – Ansietat, angoixa, i nervis

Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!


La Neural Youtube


La Neural Spotify


La Neural Ivoox


La Neural Itunes


La Neural Google podcasts


La Neural Amazon Music

07 – Ansietat, angoixa, i nervis

En aquest blog, explorarem el tema de l’ansietat després d’escoltar el testimoni d’Alba, una persona que ha viscut amb trastorn d’ansietat generalitzada i depressió. Juntament amb la psicòloga Berta Santa Maria, analitzarem els símptomes de l’ansietat, així com les seves diferències amb l’estrès i la por. Comprendre millor aquests aspectes pot ajudar-nos a identificar i abordar adequadament l’ansietat en les nostres vides.

L’ansietat és una reacció emocional o un mecanisme de defensa que ens permet adaptar-nos a les situacions i afrontar-nos als desafiaments quotidians. És una emoció inherent a la condició humana i, fins i tot, pot ser útil en certa mesura. No obstant això, l’ansietat es converteix en un problema quan interfereix en la nostra vida diària i ens impedeix funcionar de manera òptima.

Els símptomes de l’ansietat varien d’una persona a una altra, però alguns dels més comuns inclouen:

  • Sensació d’angoixa constant.
  • Spressió al pit que pot dificultar la respiració.
  • Tensió cervical i migranyes tensionals.
  • Atacs de pànic ocasionals.
  • Rumiació i pensaments recurrents.
  • Taquicàrdia o acceleració del ritme cardíac.
  • Dificultats amb el son (insomni o hipersomni).
  • Disminució del desig sexual.
  • Hàbits compulsius com mossegar-se les ungles o tocar-se els cabells.
  • Evitació de situacions ansiògenes.

És important destacar que cada persona pot experimentar una combinació única de símptomes. L’ansietat pot manifestar-se tant a nivell físic com cognitiu i conductual, i pot variar en intensitat i durada.

Una de les claus per diferenciar l’ansietat de l’estrès i la por és entendre la seva naturalesa subjectiva. L’ansietat és anticipatòria i pot basar-se en temors infundats o expectatives negatives sobre situacions futures. D’altra banda, l’estrès és una resposta fisiològica del cos davant d’una situació que requereix una acció o adaptació immediata. La por, per la seva banda, és una resposta emocional racional i és desencadenada per un perill real o percebut com a real.

L’ansietat pot relacionar-se amb l’estrès i la por, ja que les tres reaccions poden coexistir i influir-se mútuament. Per exemple, l’ansietat pot originar-se a partir d’un estat de por anterior o de l’experiència d’estrès const


Més informació

Vols llegir més publicacions?


Feu clic aquí

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.