Pòdcast 09 – TCA

Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!


La Neural Youtube


La Neural Spotify


La Neural Ivoox


La Neural Itunes


La Neural Google podcasts


La Neural Amazon Music

09 – TCA

Benvinguts a La Neural, on avui ens submergirem en una conversa profunda i reflexiva sobre els trastorns de conducta alimentària (TCA) amb dues experts en el camp: la psicòloga especialitzada Berta Santa Maria i la nutricionista i infermera Marta Casòliva. Les seves visions i coneixements ens ajudaran a aprofundir en aquesta delicada temàtica.

En aquesta fascinant conversa, la Berta Santa Maria ens convida a reflexionar sobre la nostra societat i les seves percepcions sobre el cos i la salut. Ens adverteix sobre les conductes i comportaments acceptats que poden influir en el desenvolupament dels TCA, com l’idealització de ser prim com a sinònim d’èxit o salut, i la discriminació de les persones amb sobrepès. La Marta Casòliva, per la seva banda, ens fa prendre consciència sobre els missatges relacionats amb la restricció d’aliments i l’excés d’exercici físic, i com a professionals, ensenya a identificar quan aquestes conductes poden ser un factor de risc per al desenvolupament d’un TCA.

Les experts subratllen la importància de prestar atenció a una possible imatge corporal distorsionada, que pot manifestar-se a través de vestir roba molt ample o mostrar inseguretat amb el propi cos. Com a familiars o amics, la detecció precoç d’aquestes conductes és fonamental, i se’ns anima a buscar ajuda professional si tenim inquietuds.

És essencial desmitificar l’associació entre un pes o índex de massa corporal (IMC) específic i la salut. Les experts subratllen que no podem centrar-nos únicament en un número, ja que cadascú té la seva pròpia percepció del cos i que cal evitar la idealització d’un cos normatiu.

En definitiva, aquesta conversa ens fa reflexionar sobre la necessitat de canviar la nostra perspectiva sobre el cos i la salut, fomentar una relació positiva amb l’alimentació i promoure una imatge corporal positiva i realista. La detecció precoç i l’atenció professional són claus per ajudar aquells que puguin estar en risc de desenvolupar un TCA.

No us perdeu aquesta conversa enriquidora i compartiu-la amb totes aquelles persones que puguin beneficiar-se d’aquesta perspectiva transformadora. Ensemble, podem treballar per construir una societat més conscient i empàtica amb la salut mental i la imatge corporal


Més informació

Vols llegir més publicacions?


Feu clic aquí

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.