Pòdcast 10 – Parlar de sexualitat en la infància

Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!


La Neural Youtube


La Neural Spotify


La Neural Ivoox


La Neural Itunes


La Neural Google podcasts


La Neural Amazon Music

10 – Parlar de sexualitat en la infància

Benvinguts i benvingudes a un nou episodi de La Neural. Aquí sou acompanyats per l’Eva Castro, una psicòloga sanitària, i la Cristina López, una reconeguda sexòloga. Aquesta setmana, ens endinsarem en un tema que pot semblar complex, però que és fonamental per a la formació dels nostres petits: la sexualitat infantil.

Comencem recordant que la sexualitat no es redueix simplement a l’acte sexual que normalment associem amb aquest terme. La sexualitat abasta un ampli espectre que inclou el plaer, l’erotisme, l’amor, l’afectivitat, l’autoestima i més. Des dels primers anys de vida, l’educació sexual és una part inherent de la criança, tant en les coses que fem com en allò que deixem de fer.

En aquesta conversa, descobrim com es pot abordar la sexualitat a cada etapa del creixement. Des de la primera infància, és fonamental normalitzar les paraules i els noms dels genitals, així com inculcar el respecte, els límits i el consentiment. És un procés gradual, on els pares i educadors poden aprofitar moments oportuns per respondre a les preguntes dels nens i nenes i guiar-los amb precisió i delicadesa.

Una de les preocupacions actuals és l’exposició precoç a la pornografia, que pot distorsionar la percepció de la sexualitat real i saludable. Per tant, és important parlar sobre el tema, fomentar el respecte, els límits i el consentiment, i proporcionar informació adequada. La sèrie “Sex Education” esmentada és un exemple d’una font d’aprenentatge visual que pot ajudar a obrir converses amb adolescents.

Per als més petits, esmentar recursos com el llibre “El teu cos és teu” és crucial per introduir conceptes com el consentiment i els secrets. A mida que creixen, és essencial oferir contes i llibres que tractin sobre la diversitat sexual i l’identitat de gènere, tot educant-los sobre la bellesa de la variabilitat humana.

En resum, la clau per parlar de sexualitat infantil és la normalització, l’accessibilitat i la disposició a escoltar i respondre amb cura. Amb l’educació adequada, podem ajudar els nostres fills i filles a desenvolupar una visió saludable i respectuosa de la sexualitat, contribuint a la seva salut i benestar a llarg termini.

Gràcies per escoltar-nos a La Neural. Ens retrobarem al proper episodi, on continuarem explorant temes rellevants i interessants per a la nostra comunitat. Si tens preguntes o suggeriments, no dubtis a compartir-los amb nosaltres. Fins aviat!


Més informació

Vols llegir més publicacions?


Feu clic aquí

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.