Pòdcast 11 – Acompanyar emocionalment a la tornada a l’escola

Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!


La Neural Youtube


La Neural Spotify


La Neural Ivoox


La Neural Itunes


La Neural Google podcasts


La Neural Amazon Music

11 – Acompanyar emocionalment a la tornada a l’escola

La tornada a l’escola: Preparant els teus fills per a un nou començament

La tornada a l’escola és un moment fonamental a la vida dels nens, adolescents i les seves famílies. És com començar de nou un any i, per tant, requereix una preparació adequada. A La Neural, la psicòloga Paula i l’Eva, també psicòloga, ens ofereixen consells essencials per afrontar aquesta etapa amb èxit.

1. Hàbits i Rutines:

Durant les vacances, les rutines poden desaparèixer, i això és genial. No obstant això, és crucial anar reintroduint gradualment les rutines unes setmanes abans de la tornada a l’escola. Això inclou hàbits de son, menjars i activitats. També és important fer que els nens siguin partícips en la preparació del material escolar, ajudant-los a sentir-se involucrats en aquest canvi.

2. Gestió Emocional:

La tornada a l’escola implica canvis significatius per als nens, començant nous cicles, nous amics i moltes altres incògnites. És crucial acompanyar-los emocionalment. Ajuda’ls a gestionar les seves emocions amb empatia i validació. Els teus sentiments són vàlids i importants.

3. Son i Rutines dels Adolescents:

Els adolescents poden tenir patrons de son irregulars, cosa que pot influir en el seu benestar general. Ajuda’ls a ajustar-se gradualment als horaris escolars, permetent-los retrocedir els seus horaris de son. Tingues en compte que els adolescents poden experimentar moltes emocions i inseguretats en aquesta etapa de canvi, així que sigues un suport positiu.

4. Motivació i Dificultats Acadèmiques:

Alguns nens poden mostrar manca d’interès acadèmic o dificultats d’aprenentatge. És important conèixer-los i buscar les seves àrees d’interès per ajudar-los a trobar motivació. La vinculació emocional i el suport emocional són crucials.

5. Cuida de les Teves Pròpies Rutines:

Com a model per als teus fills, les teves pròpies rutines són importants. Mantingues rutines saludables i demostres el valor de la consistència. Recorda que també has de cuidar de la teva pròpia salut emocional per acompanyar adequadament els teus fills en aquesta etapa.

6. Llibres Recomanats:

  • “El Fill Invisible” de Miriam Tirado: Un llibre que ajuda a explicar als nens que, tot i que no poden veure els seus pares a l’escola, sempre estan units per un “fill invisible”.

  • “El Monstre de Colors va a l’Escola” de Anna i en Oz: Una història sobre les emocions que poden experimentar els nens quan tornen a l’escola i com gestionar-les.

La tornada a l’escola pot ser un moment de creixement i aprenentatge tant per als nens com per als pares. Amb les estratègies adequades, podeu fer que aquesta transició sigui més suau i positiu per a tothom.


Més informació

Vols llegir més publicacions?


Feu clic aquí

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.