Salut mental en infants i joves

Post salut mental en infants i joves

Salut mental en infants i joves

La salut mental dels nens i joves és igual d’important que la dels adults. És fonamental per al seu benestar general i ha de tenir en compte l’etapa vital que estan travessant i els canvis físics, emocionals, socials i propis de cada infant o adolescent.

La comunicació oberta i transparent, cuidar les emocions pròpies, establir unes rutines flexibles, cuidar l’entorn social i els espais són algunes de les pautes que podem seguir, com també animar els més petits, petites i joves per acompanyar-los en la cura de la seva salut mental. Sense oblidar que si volem que els nostres fills i filles tinguin cura de la seva salut mental és important que vegin que nosaltres tenim cura de la nostra en el dia a dia, i que els acompanyem en la cura d’aquest aspecte respectant els seus espais i tempos.

Una comunicació transparent implica saber transmetre les emocions (totes), sempre que es vulgui, de forma assertiva i empàtica vers un mateix i l’altre. Des dels centres educatius cada vegada es fa més feina en relació amb la gestió emocional i la comunicació de les emocions, aspectes que poden facilitar que els infants i joves puguin compartir allò que estan vivint de forma interna. És important tenir en compte la importància de les relacions i el context social en aquestes etapes, una manera de fer-ho que veurem ampliada en el taller sobre “Salut mental i emocional per a infants i joves: què és i com acompanyar-los?” a la Neural. Cuidar les emocions, les relacions i l’entorn des del respecte, sense deixar de cuidar-nos i cuidar-los cada dia.

Cuidar aquests aspectes de manera flexible implica que no descuidem la nostra salut mental mentre intentem acompanyar els nostres fills i filles en la cura de la seva.


Més informació

Vols llegir més publicacions?


Feu clic aquí

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.