Què és la cefalea tensional?

Què és la cefalea tensional?
La Cefalea tensional és un tipus de mal de cap que generalment dona dolor des de la zona de la nuca i pot arribar a provocar dolor fins a la zona del front, es caracteritza per un dolor persistent. Pot afectar de manera unilateral, és a dir, només a un costat del cap, o de manera bilateral. La duració dels episodis de dolor de la cefalea tensional pot variar molt segons la persona, les crisis poden durar de 30 minuts fins a 7 dies de dolor, però les formes més cròniques poden arribar a durar setmanes, mesos o fins i tot anys. Els podríem classificar de les següents maneres:
Poc freqüents: És la forma de cefalea tensional ocasional, que es manifesta una vegada al mes
Freqüent: Es pot manifestar entre 1 i 15 vegades al mes.
Crònica: Es manifesta el dolor durant més de 15 dies al mes.

Causes
La cefalea tensional es produïda per tota la musculatura de la zona cervical, del cap i del coll. Quan aquesta musculatura va molt sobrecarregada, ja sigui per una postura corporal incorrecte, a la feina per exemple, exposició a situacions d’estrès social, psicològic o laboral, o una reacció al cansament intens. Sovint associat a:
• Situacions d´ansietat, estrès.
• Traumatismes.
• Refredats.
• Consum d´alcohol, tabac.
• Falta de son.
• Tensió o contractures de la musculatura de coll i cap.

Característiques de la cefalea tensional:
– Dolor opressiu a banda i banda del cap i que pot localitzar-se també al clatell i el coll.
– Acostuma a iniciar-se de forma lenta i gradual i empitjorar al llarg del dia.
– Normalment no hi ha nàusees ni vòmits.
– Pot empitjorar amb els sorolls i la llum.

Tractament de la cefalea tensional amb fisioteràpia: A nivell de fisioteràpia, per millorar tot el dolor que provoca tota la musculatura de la zona cervical, començant per el trapezi superior, escalens, elevador de l’escàpula, esternocleidomastoïdal, subclavi, pectoral. Són els principals músculs que poden provocar el mal de cap o cefalea tensional.
Treballant tota aquesta musculatura, sobretot a nivell de Trigger points (Punts gatell musculars), aconseguim reduir i eliminar la sensació del mal de cap, dolor a la zona de front, a l’orella. Això és degut a què tota musculatura que presenti punts gatell pot donar dolor local (És a dir a la zona on hi ha el múscul) o Dolor referit (Dolor que pot aparèixer a zones pròximes del múscul, però no localitzat al punt concret), per exemple dolor a la zona del trapezi, ens podria ocasionar dolor a la zona posterior del cap, zona de l’orella, o fins i tot a la zona de front, com es pot veure a la imatge:

Treballant tota aquesta musculatura amb teràpia manual, inhibició muscular, punció seca o winback, millorarà molt la simptomatologia general. Això farà que tota la sensació de molèstia, malestar, mal de cap i dolor disminueixi de manera considerable, fins a arribar al punt que es pot eliminar completament.

– Eduard Alapont, fisioterapeuta –

Latest News

Stay updated with our latest news and


Visit the blog ⁠—


Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.