Pòdcast 26 – Què és la personalitat

https://youtu.be/2SoFNqrpnxo

Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!

Podcast la neural, salut amb valors, disponible Youtube
Podcast la neural, salut amb valors, disponible spotify
Podcast la neural, salut amb valors, disponible ivoox
Podcast la neural, salut amb valors, disponible Itunes
Podcast la neural, salut amb valors, disponible google podcast
Podcast la neural, salut amb valors, disponible Amazon music

26 – Què és la personalitat

Contingut: En l’últim episodi de La Neural, la Judith, especialista en trastorns de personalitat, i la Paula, ens ofereixen una exploració detallada de què és la personalitat i com es conforma. A través d’una conversa clara i informativa, s’analitza el concepte de personalitat no només com un terme col·loquial, sinó com un constructe psicològic format per temperament i caràcter.

La personalitat és descrita com una estructura complexa que s’estabilitza cap a finals de l’adolescència i principis de l’edat adulta, però que pot experimentar variacions al llarg de la vida. Els experts discuteixen com el temperament, una part innata de nosaltres, interactua amb el caràcter, el qual es veu influenciat per les nostres experiències i aprenentatges.

A més, aquest episodi introdueix els trastorns de personalitat, explicant com es diferencien de les característiques habituals de personalitat. Es destaca la importància de diferenciar entre trets, estils i patologies per comprendre millor quan la personalitat pot esdevenir un problema clínic.

Per a tots aquells interessats en la psicologia, aquest episodi no només ofereix unes bases sòlides per entendre la personalitat, sinó que també prepara el terreny per a una sèrie de càpsules sobre els diversos trastorns de personalitat que es tractaran en futurs episodis.

Recomanació de Lectura: La Judith recomana dos llibres rellevants per a qui desitgi aprofundir més en el tema de la personalitat i els trastorns associats: Claves y enigmas de la personalitat de Joaquim Soler i Carles Pasqual per a una comprensió general, i Amores altamente peligrosos de Walter Rizzo per entendre els impactes dels trastorns de personalitat en les relacions amoroses.

Vols llegir més publicacions?

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.