Pòdcast 27 – Quins són els passos del tractament del TOC (Trastorn Obsessiu Compulsiu)

https://youtu.be/vtiW_eqFD_U

Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!

Podcast la neural, salut amb valors, disponible Youtube
Podcast la neural, salut amb valors, disponible spotify
Podcast la neural, salut amb valors, disponible ivoox
Podcast la neural, salut amb valors, disponible Itunes
Podcast la neural, salut amb valors, disponible google podcast
Podcast la neural, salut amb valors, disponible Amazon music

27 -Quins són els passos del tractament del TOC (Trastorn Obsessiu Compulsiu)

Descobrint el Tractament del TOC a Teràpia: Guia Completa

En aquest episodi de La Neural, la Laura i la Judit, expertes en psicologia i ansietat, ens ofereixen una visió profunda i detallada del procés terapèutic per al Trastorn Obsessiu-Compulsiu (TOC). Si fa temps vam parlar de les característiques del TOC, avui ens endinsem en els passos específics que es segueixen a teràpia per tractar aquest trastorn.

Primers Passos a la Teràpia del TOC

El tractament comença amb una anamnesi detallada durant la primera visita, on es recull la història del pacient i es fa un diagnòstic diferencial per confirmar el TOC. Un cop confirmat, s’inicia la psicoeducació, una fase crucial per ajudar el pacient a comprendre què són les obsessions i compulsions i com aquestes afecten les seves emocions, principalment l’ansietat.

Identificació d’Obsessions i Compulsions

El següent pas implica identificar clarament les obsessions i compulsions del pacient. Aquest procés pot ser llarg, ja que sovint el pacient no té clar què és una obsessió i què és una compulsió. La Laura i la Judit expliquen com es dediquen diverses sessions a perfilar aquestes diferències per poder avançar en la teràpia de manera efectiva.

Exposició i Prevenció de Resposta

Una de les tècniques més efectives en el tractament del TOC és l’exposició i prevenció de resposta. Això implica que el pacient s’exposi a les seves pors (obsessions) sense realitzar les compulsions que solen seguir aquestes obsessions. Es crea una jerarquia d’exposició, començant per les obsessions menys intenses i avançant cap a les més severes. Aquesta part del tractament pot ser molt dura, però és essencial per aconseguir que el pacient aprengui que les seves pors no són tan perilloses com sembla.

La Importància de la Psicoeducació i la Diferenciació

Un altre aspecte destacat és la importància de la psicoeducació en tot el procés terapèutic. Això permet que el pacient esdevingui un expert en el seu propi trastorn, entenent millor els seus símptomes i com gestionar-los. També es treballa en diferenciar el TOC de la identitat del pacient, ajudant-lo a veure que els pensaments obsessius no defineixen qui és.

Recaigudes i Continuïtat del Tractament

Finalment, es parla de les recaigudes, que són una part natural del procés terapèutic. La Laura i la Judit expliquen que aquestes recaigudes no signifiquen tornar al punt de partida, sinó que formen part del camí cap a la millora. L’important és mantenir la continuïtat en el tractament i seguir aplicant les tècniques apreses.

Aquest episodi és una guia completa i detallada sobre com es tracta el TOC a teràpia, oferint informació valuosa tant per a professionals com per a persones que pateixen aquest trastorn o tenen algú proper que el pateix. No us perdeu aquesta oportunitat d’aprendre més sobre una problemàtica tan complexa però tractable.

Vols llegir més publicacions?

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.