Pòdcast 15 – Comunicació en parella

Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!

Podcast la neural, salut amb valors, disponible Youtube
Podcast la neural, salut amb valors, disponible spotify
Podcast la neural, salut amb valors, disponible ivoox
Podcast la neural, salut amb valors, disponible Itunes
Podcast la neural, salut amb valors, disponible google podcast
Podcast la neural, salut amb valors, disponible Amazon music

Pòdcast 15 – Comunicació en parella

La comunicació és, sense cap dubte, un dels elements més vitals en qualsevol relació de parella. Però què significa realment “comunicar-se bé”? En aquest episodi detallat del nostre podcast La Neural, les psicòlogues Judit i Cristina ens acompanyen en un viatge fascinant pel paisatge emocional de la comunicació en la relació de parella.

Els Estils Comunicatius

Primer, identifiquem els quatre estils comunicatius principals que sovint observem en les relacions: passiu, agressiu, passiu-agressiu i assertiu. Cada estil té les seves pròpies repercussions, tant positives com negatives, en la dinàmica de la relació. Aprendrem a identificar aquests estils no només en nosaltres mateixos sinó també en les nostres parelles, i explorarem maneres de canviar dinàmiques destructives.

L’Escolta Activa

Un dels conceptes més impactants que discutim és l’escolta activa. Aquesta és una forma d’escolta que no només implica entendre les paraules que diu l’altra persona, sinó també captar les emocions subjacents i les necessitats no dites. L’escolta activa pot ser un canvi de joc en qualsevol relació, permetent una connexió més profunda i una comprensió mútua.

Evitar Generalitzacions i Retrets

Una altra clau per a una comunicació efectiva és evitar generalitzacions com “sempre” o “mai,” així com evitar retrets que poden fer que l’altre persona es tanqui a la defensiva. Aprendrem sobre l’ús de “jo” en lloc de declaracions “tu” per expressar sentiments i necessitats de manera més constructiva.

La Teràpia de Parella

Finalment, parlem sobre com la teràpia de parella pot ser una eina valiosa per a les parelles que estan lluitant amb problemes de comunicació persistents. La teràpia pot proporcionar un espai segur per explorar dinàmiques difícils i treballar en habilitats comunicatives amb la guia d’un professional.

Si vols entendre com la comunicació pot fer o desfer la teva relació de parella i quines eines tens al teu abast per millorar-la, aquest episodi de La Neural és imprescindible.

Vols llegir més publicacions?

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.