Pòdcast 17 – Com discutir i aconseguir que la meva parella m’entengui?

Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!

Podcast la neural, salut amb valors, disponible Youtube
Podcast la neural, salut amb valors, disponible spotify
Podcast la neural, salut amb valors, disponible ivoox
Podcast la neural, salut amb valors, disponible Itunes
Podcast la neural, salut amb valors, disponible google podcast
Podcast la neural, salut amb valors, disponible Amazon music

Pòdcast 17 – Com discutir i aconseguir que la meva parella m’entengui?

Benvinguts a una nova entrada al nostre blog de La Neural, on avui ens endinsarem en un tema rellevant per a moltes parelles: com gestionar les discussions de manera saludable i constructiva. En el nostre darrer episodi del podcast, les psicòlogues Cristina i Laura Andrés, de La Neural, ens ofereixen una visió profunda sobre aquest tema, basant-se en experiències reals i estratègies psicològiques eficaces.

La Importància de l’Aprenentatge en Relacions Passades

El podcast comença amb un testimoni emotiu d’una dona que compara les seves experiències en dues relacions diferents. La seva narrativa subratlla com ha après a evolucionar de reaccions impulsives i fugides de conflictes cap a una comunicació més clara, empàtica i assertiva. Aquest canvi no només va millorar la seva relació actual, sinó que també va enriquir la seva pròpia comprensió emocional.

Estils Comunicatius i Gestió de les Emocions

Un dels punts centrals del podcast és l’anàlisi dels diferents estils comunicatius. Cristina i Laura destaquen la importància de l’assertivitat, on es respecten les pròpies necessitats així com les de l’altre. Paral·lelament, es tracta la gestió emocional, especialment en moments de tensió. Aprendre a reconèixer i regular les nostres emocions abans d’abordar una discussió pot prevenir escalades d’ira o ràbia, i facilita una comunicació més serena i efectiva.

La Responsabilitat Afectiva

Un concepte clau que es discuteix és la responsabilitat afectiva. Aquesta idea es refereix a la necessitat de ser conscients de les nostres emocions i de com aquestes afecten els altres. Implica també expressar les nostres necessitats i sentiments d’una manera que respecti l’altre, evitant fer mal de forma innecessària o impulsiva.

Estratègies Pràctiques per Millorar la Comunicació

El podcast ofereix també consells pràctics per a una millor comunicació en parella. Aquestes estratègies inclouen prendre un “temps fora” quan les emocions són massa intenses, evitar generalitzacions com “sempre” o “mai”, i promoure una comunicació no verbal positiva. També s’enfatitza la importància de triar el moment adequat per a les discussions, evitant així converses importants en moments d’estrès o cansament.

Recursos Addicionals

Per aprofundir encara més en el tema, el podcast recomana el llibre Estimo, de guia per relacions sanes de Maria Esclape. Aquest llibre es presenta com una eina útil per analitzar i millorar les dinàmiques relacionals, tant a nivell individual com en parella.

Conclusió

Aquest episodi de La Neural és una guia imprescindible per a totes aquelles parelles que desitgen millorar la seva manera de comunicar-se i resoldre conflictes. Ofereix una combinació única d’experiències personals, coneixements professionals i estratègies pràctiques que poden ser aplicades en la vida quotidiana per fomentar relacions més saludables i satisfactòries.

Vols llegir més publicacions?

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.