Pòdcast 18 – Les fases del dol i la importància dels rituals

Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!

Podcast la neural, salut amb valors, disponible Youtube
Podcast la neural, salut amb valors, disponible spotify
Podcast la neural, salut amb valors, disponible ivoox
Podcast la neural, salut amb valors, disponible Itunes
Podcast la neural, salut amb valors, disponible google podcast
Podcast la neural, salut amb valors, disponible Amazon music

Pòdcast 18 – Les fases del dol i la importància dels rituals

Presentació: En aquest episodi del podcast de La Neural, les psicòlogues Judit Bor i Laura Andrés exploren el tema del dol. Inicien amb un testimoni personal d’una pacient sobre la seva experiència amb el dol, destacant la confusió sobre les fases del dol i l’acceptació.

Concepte de Dol: El dol es defineix com un procés que experimenten les persones davant d’una pèrdua significativa, que pot ser la mort d’un ésser estimat, una ruptura, un canvi d’identitat com la jubilació, o fins i tot una pèrdua geogràfica com la migració.

Tipus i Fases del Dol: Discuteixen diferents tipus de dol, incloent dols afectius i per pèrdua de situacions o identitats. Les fases del dol són: negació, ira, negociació, depressió i acceptació. Aquestes fases no són lineals i poden ser experimentades de maneres diverses.

Dol Patològic: El dol patològic sorgeix quan una persona es queda estancada en una fase del dol, sent infuncional en la seva vida diària. Pot incloure simptomatologia psicòtica i requereix tractament professional.

Gestió del Dol: Es subratlla la importància d’expressar emocions i viure el dol de manera natural, evitant les pressions socials per “ser fort”. Els rituals i el suport social són claus per a un dol saludable. Les dates significatives com el Nadal poden ser especialment difícils i requereixen atenció especial.

Recomanacions: Finalment, recomanen lectures com “El mensaje de las lágrimas” d’Alba Payás i “Fins al final de la vida” de Mariona Vilaclara, així com els treballs d’Elisabet Kubler-Ross sobre l’acompanyament en el dol.

Conclusió: El podcast ofereix una visió profunda i empàtica sobre el dol, proporcionant eines i perspectives per ajudar a entendre i viure aquest procés complex i profundament humà.

Vols llegir més publicacions?

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.