Pòdcast 25 – Què és anar a teràpia de parella

https://youtu.be/uv5Q0PaWyuA

Segueix el pòdcast de la neural on tu vulguis!

Podcast la neural, salut amb valors, disponible Youtube
Podcast la neural, salut amb valors, disponible spotify
Podcast la neural, salut amb valors, disponible ivoox
Podcast la neural, salut amb valors, disponible Itunes
Podcast la neural, salut amb valors, disponible google podcast
Podcast la neural, salut amb valors, disponible Amazon music

25 – Què és anar a teràpia de parella

La teràpia de parella, sovint vista com l’últim recurs per a moltes parelles en crisi, és en realitat una eina poderosa per a la millora i l’enfortiment de les relacions. En l’últim episodi del podcast de La Neural, Cristina López, especialista en psicologia i sexologia, juntament amb Laura Andrés, directora del centre, ens ofereixen una visió profunda sobre aquest procés terapèutic.

La teràpia no només s’aborda des d’una perspectiva conjunta, sinó també individual, reconeixent que la salut de la relació depèn del benestar emocional de cada membre. Segons Cristina, els motius per buscar teràpia de parella són variats, des de dinàmiques disfuncionals acumulades fins a esdeveniments vitals com la criança de fills o infidelitats.

Un aspecte interessant que es destaca és l’enfocament de la teràpia. La primera sessió pot no complir amb les expectatives de solucions immediates, perquè serveix per recollir informació essencial sobre la història i dinàmica de la parella. És un espai on s’assenta la base per a sessions futures, on es desenvoluparan estratègies personalitzades per afrontar els reptes específics.

La teràpia de parella també pot incloure sessions individuals, permetent als individus explorar profundament els seus sentiments i comportaments sense la presència de la seva parella. Això pot ajudar a cada persona a comprendre millor el seu rol dins de la relació i a avançar cap a un canvi positiu.

Finalment, l’episodi tanca amb una reflexió sobre l’importància de la cooperació i el compromís en la millora de la relació. Cristina menciona també recursos innovadors com el joc “It Takes Two”, que exemplifica de manera lúdica com les parelles poden treballar juntes per superar dificultats.

Vols llegir més publicacions?

Feu un comentari


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.